De unde provin autoturismele scose la licitatie?

Toate autoturismele comercializate de noi provin de la firme de leasing sau parcuri auto ce le-au achizitionat prin "buy back" de la clientii lor. Aceste autoturisme sunt riguros evaluate orice defectiune sau neconcordanta fiind semnalata in raportul de evaluare pus la dispozitia cumparatorului.

Cum pot afla mai multe despre vehiculul ce doresc sa il achizitionez?

Date tehnice minime sunt afisate in pagina de licitatie al autoturismului. Pentru a vedea un raport detaliat al autoturismul, locatia lui precum si alte dotari sau specificatii trebuie sa detii un cont aprobat pe portalul autobid.ro

Fotografiile furnizate reflecta starea reala a masinii?

Pe autobid.ro increderea clientilor este prioritatea noastra. Furnizorii nostri incearca sa garanteze transparenta informatiilor furnizate pentru vehiculele comercializate punand la dispozitie un raport complex cu privire la autoturism ce vor contine diagnoze si expertize atat tehnice cat si vizuale.

Cum pot licita pentru un autoturism?

Tratam fiecare client cu maxima seriozitate. Pentru a putea licita la un autoturism vom retine o garantie de minim 10% din bugetul alocat autoturismului dar nu mai mica de 1000 € garantie ce va fi restituita in cazul in care nu veti achizitiona un autoturism. Daca licitatia va fi castigatoare aceasta suma va fi folosita ca avans la suma finala a autoturismului.

Ce garantie oferiti pentru autoturismele achizitionate?

Pentru toate autoturismele comercializate oferim garantia KM reali. Totodata pentru autoturismele mai noi de 5 ani oferim o garantie de 6 luni pentru cutie de viteze, motor si instalatie electrica.

In cat timp trebuie achitat autoturismul?

Din momentul in care veti fi notificat cu privirea la castigarea licitatiei daca ati optat pentru plata autoturismul integral veti avea la dispozitie 2 zile lucratoare pentru a efectua plata. Daca ai ales plata la livrarea autoturismului vei achita cand va ajunge in tara.

Cum va fi organizat transportul autoturismul?

Daca alegi sa platesti integral autoturismul la achizitionare vei putea sa iti organizezi singur transportul sau poti sa il ridici personal in baza unui Document de ridicare transmis de catre noi. Daca optezi sa achiti autoturismul la livrare noi vom organiza transportul si vom include costul transportului in factura finala. Costul transportului variaza in functie de autoturism si dureaza 1 - 2 saptamani.

Exista o garantie de participare la licitatie?

Da. Pentru a putea licita la licitatii va trebui semnat un contract si virarea unui depozit de 10% din valoarea maxim licitata dar nu mai putin de 1000 €. Aceasta suma va fi restituita in cazul in care nu mai doriti sa participati la licitatii. Suma va fi blocata daca se va achizitiona un autoturism si va fi dedusa din valoarea finala a masinii.

Trebuie sa fiu familiarizat cu licitatiile pentru a putea comanda o masina?

Nu. Noi vom licita pe siteurile parterene in numele tau pentru masina aleasa si vom pastra tot timpul legatura pentru a fi informat cu privire la pret.

Pot ridica personal autoturismul achizitionat?

Da. Daca alegi sa achiti integral autoturismul la achizitionare vei putea ridica personal autoturismul cu conditia ca acesta sa fie ridicat cu un transportator agreat de catre noi si sa fie insotit de un document CMR.

Care sunt costurile licitarii?

Fara de pretul afisat pe site noi percepem un comision intre 4% si 10% in functie de modul de achitare ales. Pe langa comisionul de licitare vei mai plati si transportul pana la destinatie al autoturismului. Daca pretul autoturismului este NET vei plati si TVA-ul aferent.

Pot deduce TVA-ul rezultat din achizitia unui autoturism?

Pentru licitatiile ce au afisat pretul NET vei plati TVA-ul si il vei putea deconta. Pentru autoturismele cu TVA marginal acesta se va achita la marja de profit.

Pot renunta la autoturismul achizitionat?

Din momentul ce esti instiintat de castigarea licitatiei nu mai poti renunta la autoturism, sau daca renunti vei pierde avansul achitat.

Ce sunt licitatiile deschise si inchise?

Marea majoritate a licitatiilor sunt deschise cu pretul la vedere si vei sti tot timpul pasul la care s-a ajuns. Totusi sunt si licitatii inchise unde vei putea oferi un pret maxim iar la momentul inchiderii licitatiei va castiga oferta cu pretul cel mai mare.

Cand primesc documentele autoturismului?

Dupa receptia autoturismului in tara in termen de maxim 14 zile vei primi documentele originale si cheia a doua daca este disponibila. Exista situatii cand aceste documente sunt expediate odata cu autoturismului.